lørdag den 13. oktober 2012

Børn skal ikke pakkes ind i vat og bomuld - men i gode historier


Med følgende citat fra Astrid Lindgren indledes bogen: ”Der var engang et maleri... en multibog til historiefortælling & kunst i børnehøjde”, som udkom i fredags den 14/09 2012 på forlaget Mellemgaard. Bogen er lavet i et samarbejde mellem billedkunstner og cand. pæd. pæd.. Bente Christensen og socialrådgiver Camilla Grann.
Bogen indeholder 25 smukke og farverige malerier af Bente Christensen, som hun kalder for 'dialogbilleder'. Til hvert enkelt maleri er der på den modsatte side udarbejdet en række aldersopdelte spørgsmål, som kan benyttes som hjælp eller inspiration til historiefortælling ud fra hvert billede. Bogen er fuld af gode samtale-temaer, som kan komme delebarnet til gavn. Den voksne kan bl.a. bruge indholdet i historien som afsæt til en samtale om relationer, følelser og sammenhænge i barnets verden. F.eks. foreslår de, at man ud fra forsidebilledet kunne tale om det at være alene eller sammen med andre.
Hvor tror du, anden er på vej hen?
Hvor kommer den fra?
Hvorfor er den mon alene?
Hvordan kunne anden få sig nogle venner?
Jeg foreslår, du selv tilføjer spørgsmål og indirekte taler med dit barn om oplevelser omkring skilsmissen ved f.eks. at stille spørgsmål som;
Hvilken følelse har anden?
Hvem er anden i familie med?
Hvad kan anden godt lide?
Hvad kunne anden ønske sig?

Du kan købe bogen og læse mere om den på nedenstående link:

Med ønsket om det bedste for dig og dine nærmeste

Kærlig hilsen
Anna Prip

Ingen kommentarer:

Send en kommentar